Saturday, December 08, 2012

Документи за македонската историја

Доколку се интересирате за историјата на нашата татковина Македонија, ви препорачувам да кликнете „ми се допаѓа“ на страната „Документи за македонската историја“, една од најдобрите FB страни од овој тип.


3 comments:

Anonymous said...

Знаеш ли че там се блокират хора от Пиринска Македония, които не са съгласни с някои тенденциозни анти-български постове на администраторите?

Anonymous said...

Администрацијата на Документи за Македонската историја не блокира лица од одредена територија или од одредена етничка припадност. Ние не дозволуваме во нашата група некој да ги навредува Македонците и Република Македонија. Тоа нема врска со припадноста , туку со карактерот на личноста. А сигурно луѓето во Пиринска Македонија нема да се согласат со оваа анонимна порака од тебе.
Администрација на Документи за Македонската историја.

Internet Macedonian said...

Здраво. Не сум запознаен со случајот, благодарам за информацијата.

Колку што ги следам активностите на FB групата „Документи за македонската историја“, тие се умерени и насочени кон промоција на македонската историја и на македонската засебност, а не кон навредување на други народи или држави. Можеби некогаш имало и содржини во кои што некој пронаоѓал навреда, не велам не, но лично не мислам дека таквите се правило туку поскоро исклучок.

За разлика од ова, на FB има многу други групи кои отворено шират навреди и говор на омраза меѓу народите на овие простори.

Поздрав!