Sunday, April 06, 2014

„Македонија има право да се именува како сака“

Цитат на неделата:

„Македонија има право да се именува како сака и нема дилема дека името Македонија е право на земјата оти и Грција и Македонија имаат античка историја. Жалам што одлуката на Меѓународниот суд на правдата во Хаг во случајот со Македонија не најде одглас во одлуките на челниците на земјите од ЕУ и НАТО и државата сè уште не е членка на овие меѓународни ентитети“,  Ханс Кушлер професор на Универзитетот во Инсбрук, Австрија и претседател на Меѓународната организација за напредок.[1]

[1] „Кушлер: Македонија има право да се именува како сака“, МИА Македонска информативна агенција, 4 април 2014

No comments: