Thursday, August 02, 2018

Честит Илинден 2018

Честит Илинден граѓани на Република Македонија и Македонци ширум светот!

Поздрав со новокомпонираната македонска патриотска песна "Да си жива и здрава Македонијо" од Куку Леле

Да си жива и здрава
уште илјада години, Македонијо!
Да си вечна и силна
со тебе сме големи, Македонијо!
ИЛИНДЕН ќе го славиме
со глави кренати, Македонијо!
Овој ден нека трае
како светлост низ векови, Македонијо!
Да си жива и здрава Македонијо

No comments: