Thursday, January 04, 2018

Сервилната надворешна политика не вродува со плод

Изјава на неделата:
„Што уште треба да се случи за актуелната Влада да сфати дека сервилната надворешна политика не вродува со плод? Напротив се злоупотребува.[...] Дури да ги исполнат сите грчки хирови, јасно е дека официјална Атина нема да попушти од својот став[...] Некоја друга Влада претходно смени Устав, знаме, се откажа од сонцето на Кутлеш, прифати срамна привремена референца ПЈРМ за да обезбеди прием во ООН, направи многу крупни отстапки на штета на македонскиот народ, а Грција не отстапи од својата ирационална политика на блокади и закани.“

No comments: