Wednesday, October 08, 2014

Оф, оф, аман

На 16 март 2010 година, Александар Диневски на својот блог во написот „Оф, оф, аман“ ја споделил истоимената македонска патриотска народна песна. 

За неа, под текстот од песната, истиот тој Александар Диневски кој што важеше за патриот и поборник за зачувување на македонското име и идентитет, а денес е осуден за шпионажа, напишал: „Некогаш, многу ни значеше оваа песна…“  

Со овој напис сакам да дадам симболична подршка за него и битката која што ја води.Оф, оф, аман, од големите јадови.
Оф, оф, аман, од карцери и затвори.
Три години станаа војник кај служев,
а сега во затвор да лежам.

Не ми е жал, што сме млади осудени.
Не ми е жал што сме млади затворени,
туку ми е жал што се исполни
желбата на наш’те душмани.
...

No comments: