Tuesday, August 05, 2014

The Man Who Fell in Love on 48th Street

Краток стрип од пет табли, на Елиза де Соуза (арт) и Александар Стеванов (сценарио и обработка). Добитник на наградата за уметнички израз доделена од Стрип центарот на Македонија - Велес, на интернационалниот стрип конкурс во 2013 година [1], објавен во осумнаесеттиот број на стрип магазинот Креатор и делумно [2] објавен во каталогот на фестивалот за стрип и карикатура Призрен - 2013.


[1] „Меѓународен Салон на стрип Велес 2013 Рекордни 164 стрипа се поднесени на конкурсот“, Мкд.мк, 8 октомври 2013: „Наградата за уметнички израз се доделува на Елиса де Соуса-цртеж (Португалија) и Александар Стеванов-сценарио (Македонија) за стрипот Човекот што се вљуби на 48-мата улица“
[2] Без втора табла

No comments: