Monday, August 18, 2014

Изложба на илустрации на тема фантастика, научна фантастика, митови и легенди

Од 23 до 30 август, во рамките на Бит Фест '14 ќе се одржи IV-та по ред мала изложба на илустрации на теми поврзани со фантастиката и митовите. Организирана од страна на YMCA Bitola, а поддржана од Општина Битола, оваа изложба има за цел да ја промовира визуелната култура на илустрирање и цртање, самата тема на фантастиката, но и младите автори кои се активни на ова поле во Битола и низ државата.


Повеќе на Facebook 

Надополнето:

No comments: