Wednesday, July 09, 2014

Васил Чакаларов

На денешен датум во 1913 година загинува македонскиот револуционер Васил Чакаларов.

Васил Чакаларов (1874, Смрдеш - 1913, Бел камен, Грција) бил македонски револуционер, учесник во македонското револуционерно движење, член и војвода на Македонската револуционерна организација.

No comments: