Monday, February 28, 2011

I, Macedonian на Македонска Нација

Благодарност до Гордана Димовска што во нејзината статија "Интернет борба за Македонија" објавена на сајтот Македонска Нација е спомнат токму овој блог.

Наша основна цел е да се зачува нашето вековно име, историја и идентитет. Aко и вие го сакате тоа, поддржете не и речете Македонија!

Ете тоа е целта на блогот I,Macedonian кој повеќе од две годнини активно работи и презема безброј активности за признавање на Македонија под уставното име

Би препорачал да го прочитате целиот нејзин текст поради тоа што во него може да се научи како вистински треба да се бориме за Македонија и за македонската вистина на Интернет. Наместо со негативизам и безполезни расправии, македонската вистина да ја браниме на интелигентен начин со факти.

Уште еднаш благодарам Горде и продолжи да ја промовираш македонштината како што го правиш тоа и досега! LINK до статијата

No comments: