Југословенка

Денес неколку домашни портали, меѓу кои и Press24, објавија напис во кој што информираат дека Коко, сопругата на американскиот рапер Ајс Ти, на својот твитер профил споделила дека потекнува од Србија.На прашањето „Коко не сакам да бидам непристоен, но бидејќи Југославија повеќе не постои, дали си Хрватска, Босанка, Словенка или Србинка?“, таа одговора дека е Србинка.

Супер за Коко, само не ми е јасно зошто, и покрај тоа што од сите бивши југословенски републики само Македонија во ООН е заведена под референцата која го вклучува терминот „југословенска“, обожавателот на старлетата не ѝ дал опција да избере дека е од Македонија? Хмммм.

No comments: