Јаглехидрати и шеќери

Гаф на неделата:

Тони Зен:

„Се обидувам да ги избегнувам шеќерите и маснотиите, а да конзумирам витамини, минерали, протеини и јаглеро – хидрати“, открил Тони за магазинот [1]

Wikipedia:

„Јаглехидратите, уште познати и како глициди или шеќери се органски соединенија“ [2]


No comments: