Исправи се Делфина

Секогаш кога ќе помислам на македонскот филм "Исправи се Делфина", неминовно се присетувам и на преубавите македонски песни од тој филм:

Славе Димитров - Каде песно мојаСлаве Димитров - Делфина

Сценарио и режија: Александар Ѓурчинов

Продукција: Вардар Филм, 1977 година

Улоги: Неда Арнериќ, Дарко Дамески, Слободан Димитриевиќ, Диме Илиев, Сабина Ајрула, Столе Аранѓеловиќ, Благоја Чоревски, Ѓокица Лукаревски, Илија Милчин ...

No comments: