За неколку клика повеќе

Аман веќе од текстови објавени на портали, (пре)пишувани само и само за да се привлече некој клик повеќе, без притоа да се размисли за она за што се пишува.

Токму таков е написот „Девојки научете ја уметноста на заведувањето!“, објавен завчера (26 јули 2013) на порталот Револуција.

Во преземениот текст (Az-jenata) преведен на македонски јазик  пишува:

„Уметноста на заведувањето секогаш се крие во визуелното, па ставете прекрасен парфем на вас...“

За оние што не знаат еве ја дефиницијата за визуелно:
 

За тоа колку визуелно (видливо) е нешто (како парфемот/мирисот) што не се забележува со очите, туку со сетилото за мирис, излишно е да се посочува.

No comments: