Протест во Солун!

Повик за протест против грчкото вето

Се повикуваат сите горди Македончиња на протест против грчкото вето на приемот на Македонија во ЕУ

Протестот ќе се одржи на 02.01.2010 ( сабота) и секоја следна сабота, со почеток од 10.00 часот во Солун.

Секој горд Македонец треба да понесе со себе минимум 1000 евра.

Од 10.00 часот треба... достоинствено да се нападнат грчките бутици.

По оваа иницијална фаза следува втората фаа на напаѓање на грчките летувалишта во периодот јули - септември.

Се повикуваат сите Македонци да ги нападнат летувалиштата: Лептокарија, Певкохори, Катерини, Паралија, Ставрос, Платамона, Неи Пори, Ханиоти, Тасос, Закинтос и тн.

Кој може нека стисне заби за Портокарас, Родос, Крф и останатите елитни грчки летувалита.

Издржете храбро, не е се така црно - си има предности, убаво е морето, башка за 3 саати си таму, згодно е поготово за децава. Нити месото ќе ви се одмрзне, а нити пак патлиџаните ќе ви скиснат.

П.С. За поголема масовност на протестот препратете го мејлов до сите ваши познати - немојте да се обрукаме пред Грците.

Поздрав.

Напишано од Vesna Soposka и објавено овде со нејзина љубезна дозвола, поради апсурдноста на некои случувања.

No comments: