Ден на смртта на Скендербег

На 17 јануари 1468 година од маларија починал Ѓорѓија Кастриот, попознат по прекарот Скендербег, втор Александар Велики.

Фото А.С.

2 comments:

Anonymous said...

Ne Gjorgjia tuku GJERGJ KASTRIOTI

Internet Macedonian said...

Сепак се користат повеќе модификации за неготово име.

Ѓорѓија Кастриот - about 10,200 results

Ѓерг Кастриоти - about 2,880 results