Слепиот цар Делјан

„Slepi Car Deljan“ (Слепиот цар Делјан) е стрип посветен на македонскиот цар Петар Делјан, објавен на 2 септември 1966 година, како 60-ти број од југословенската стрип едиција „Никад робом“.

No comments: