„Македонија на крајот ќе си го зачува името“

Цитат на неделата:

„Убеден сум дека порано или подоцна Грција и Македонија ќе се договорат, за Македонија целосно си го употребува своето име и дека Грција ќе го прифати тоа без многу тешкотии поврзани со историјата“, Шарл Рик-Шапуи (Charles RICQ-CHAPPUIS), професорот од Универзитетот од Женева и член на Центарот за опсервации на Европските региони (во интервју за МИА)[1]

No comments: