Вики го сака културното наследство

„Вики го сака културното наследство“ (англиски: Wiki Loves Cultural Heritage) е натпревар за избор на најдобра фотографија на тема културно наследство, во кој што ќе можете да се вклучите до 7 декември оваа година.Учесниците на натпреварот имаат за цел да направат и прикачат фотографии од градби, традиционални специјалитети, носии, занаети и други објекти кои што влегуваат во категоријата културно наследство.За подетални информации како и вие да учествувате на конкурсот, погледнете го видеото или посетете некоја од следниве веб страници:

No comments: