Не прифаќаме промена на името

На 23 јули оваа година, неколку Македонски портали излегоа со провокативната вест дека американскиот претседател Обама, односно САД, биле за промена на името на нашата татковина во Горна Македонија.[1][2]

Американците и Обама можат слободно да си го сменат името на нивната татковина ако сакаат и во Долна Македонија, мене баш ме заболе долниов. Само би сакал да ги потсетам дека ние Македонците сме против промена на вековното име на нашата татковина:


No comments: