Македонец, збор со голема почетна буква

Вчера на веб страницата zase.mk беше објавена статија со наслов:


Не знам дали Агим Ибраими е поголем Македонец од Македонците, но доколку знае дека зборот „Македонец“ се пишува со голема почетна буква, тогаш дефинитивно е поголем Македонец од авторите на оваа веб страница/статија.

Дополнително:

No comments: