Среќен први роденден

Периодов, македонската веб страница Пулс24 го слави својот прв роденден. По повод роденденот од редакцијата не испуштија да спомнат дека во текот на оваа година нивната страница има:

  • 36 милиони посетители
  • 100 милиони прегледани страници
  • 8 месеци број 1 сајт во Македонија

Но тие забораваат дека понекогаш бројките и не вредат нешто многу, особено кога станува збор за написи како оној насловен „Фото: Ги објавил нејзините голи фотографии затоа што му раскинала “ (05 март 2013).


Не само што со овој напис од веб страницата се трудат преку голотија да привлечат по некој посетител, туку и самиот наслов не соодветствува на реалниот настан. На ниедна фотографија девојката не е гола.

Игор Димитриески за ваквиот начин на привлекување кликови преку злонамерно искривување на реалните случувања, напишал: 

„Голи фотки, ова се подразбира под купаќите? Оди бе не ставајте глупости, дајте за некој што навистина вреди да се извести, станавте одвратни.“

Мене ми останува само да се потпишувам под неговиот став.

No comments: