Крушево збратимен со романскиот град Наводари

Во текот на вчерашниот ден (8 јуни 2013), неколку романски медиуми[1][2][3][4] известија дека романскиот град Наводари и македонскиот град Крушево се збратимиле во петокот (7 јуни 2013).

„Наводари (Năvodari) збратимен со македонскиот град Крушево

Градот Наводари во петокот се збратими со македонскиот град Крушево, а овој чин беше потврден со потпишување од страна на градоначалниците на двете општини.“[1]

За ова не извести ниту еден македонски медиум. Се чини дека наместо оваа вест ним поважни им беа пресметките меѓу власта и опозицијата кои нивните проблеми си ги решаваат преку манипулации и држење во заложништво на македонскиот народ.

No comments: