Saturday, September 01, 2012

Македонска Ризница, втор број

Втор број на електронското списание „Македонска Ризница“




Од уредникот:

Почитувани читатели,

Пред Вас е вториот број од списанието „Македонска ризница“ со кој се надеваме дека повторно ќе го побудиме Вашиот интерес како и со премиерниот број.

Позитивните реакции искажани преку Вашите коментари и желбата за соработка е потврда за интересот кој се предизвика во македонската јавност.

Во овој број Ви донесуваме неколку репортажи од настани кои што се случија во изминатиот месец. Во Смилево, Хераклеа и Сарчиево.

Потсетуваме на првата монетарница во Скопје, споделуваме статија за храброста на Македонците во егејскиот дел на Македонија, направивме и две интервјуа со интересни соговорници, а Ви претставуваме и делови од прекрасниот македонски бит, преку избор од фотографии, поезија, игри...

Воедно им искажуваме голема благодарност на сите наши соработници за нивната искрена љубов кон својата татковина Македонија.

Ви посакувам пријатни моменти додека го читате вториот број на „Македонска ризница“.

3 comments:

raadmilaa said...

Ич не го разбирам фанатизмот во патриотизмот,аодма се гледа дека Вие сте умерени :)

Anonymous said...

Maktel - Reakcija na Igor Janev: Vo svoeto intervju na Sitel (po pristignuvanjeto od New York), shto go prenese i vesnikot Vecher, pretsdatelot Ivanov iskazha elemntarnoto nepoznavanje na pravo: 1. Toj izjavi deka Megunarodniot sud vo Hag e osnovan od Sovetot za bezbednost na OON!! Site studenti na pravniot fakultet znaat deka Megunarodniot sud e eden od sheste glavni organi koi se vospostavaveni 1945. god. so Povelbata na ON. Imeno, so Povelbata na OON e osnovana Organizacijata na ON. 2. Od negovata izjava proizleguva deka ne samo shto ne znae koi se glavni organi na ON, tuku implicira i deka e Megunarodniot sud vo Hag pomoshen organ na Sovetot za bezbednost na OON!!!

Anonymous said...

Интегрално ви ја пренесуваме реакцијата на професорот Игор Јанев на интервјуто на претседателот Иванов за телевизија Сител: Во своето интервју на Сител (по пристигнувањето од Њујорк), што го пренесе и весникот Вечер, претседателот Иванов искажа елементарното незнаење на мегународното право. (Иванов иѕјави: - Тоа беше единствената можност каде што можеше јасно и гласно да се каже дека Советот за безбедност мора да ја почитува пресудата на Меѓународниот суд на правдата која е во корист на Македонија за името, бидејќи Советот е основач на тој Суд, изјави Претседателот Ѓорги Иванов во интервјуто за Сител Телевизија.) И Јанев: Vo svoeto intervju na Sitel (po pristignuvanjeto od New York), shto go prenese i vesnikot Vecher, pretsdatelot Ivanov iskazha elemntarnoto nepoznavanje na pravo: Toj izjavi deka Megunarodniot sud vo Hag e osnovan od Sovetot za bezbednost na OON!! Site studenti na pravniot fakultet znaat deka Megunarodniot sud e eden od sheste glavni organi koi se vospostavaveni1945.