Year 0

"Year 0" краток стрип на Весна Ничевска - Саравинова (цртеж и туш) и Александар Стеванов (сценарио) кој учествуваше на годинешниот меѓународен салон на стрип во Велес

Користен фонт: Han SoloИдејата на стрипот е за цикличноста на настаните и хипотетичката поврзаноста на два навидум неповрзливи приказни. За смртта и раѓањето на нов живот и ја покренува темата за воскреснување и реинкарнација.

Стрипот е добитник на специјална награда од Стрип Центарот на Македонија - Велес (2010).

Edit: учествува и на Балканската смотра на млади стрип автори 2012 во Лесковац, Србија.

No comments: