Македонски блогови за историја

Во моменти како овие коа ни нудат муда за бубрези, некаква си подобра иднина во замена за нашето славно минато ви претставувам блогови за историја, историски документи и артефакти, археологија... Ако знаете некој македонски блог којшто ги обработува овие теми ве молам напишете го во коментари.

1. Agema Makedonin
http://agema-makedonin.blogspot.com/ е блог со историски докуметни за Македонија и неговиот автор колку што разбрав е поврзан со момците од сајтот Macedonian Truth.

2. Makedonika
http://makedonika.wordpress.com/ е македонски блог за историја и документи на Wordpress и ги реобјавува артиклите од сајтот Macedonian Truth

3. Macedonian Documents
http://documents-mk.blogspot.com/ е македонски блог за историски документи, артефакти и четива. Поголем дел од артиклите се позајмени од други блогови.

4. Arheoblog
http://arheoblog.blogspot.com/ е македонски блог на англиски јазик на археологот Василка Димитровска и тематиката којашто ја обработува е археологијата, како македонска, така и светска.

5. Ancient Macedonia
http://my.opera.com/ancientmacedonia/blog/ е блог на Anaveno за македонската историја и е хостиран на Opera.

6. За Македонцките Работи
http://persey.blog.com.mk/ е блог за историја на Мартин Стефановски хостиран на македонскиот блогерај

7. Македонска Историја
http://makedonskaistorija.blog.com.mk/ е блог за македонската историја какошто кажува и неговиот наслов и е хостиран на македонскиот блогерај.

No comments: