Македонска револуционерна организација

На денешен ден 23 октомври 1893 година, шестмина Македонци, револуционери и интелектуалци, во Солун ја формираа Македонската револуционерна организација.

Извор на сликата - Македонски документи

  1. Христо Татарчев - доктор, родум од Ресен 
  2. Дамјан Груев - учител, родум од с. Смилево
  3. Иван Хаџи Николов - книжар, родум од Кукуш
  4. Антон Димитров - учител, родум од с. Ајватово, Солунско
  5. Петар Поп Арсов - учител, родум од с. Богомила, Велешко
  6. Христо Батанџиев - учител, родум од с. Гуменџе (Ениџе), Вардарско

No comments: