Продолжување на нашето членство во ОН под уставното име

Препорака за колумната „Излезот на Британија од ЕУ може да биде шанса за Македонија“ на Игор Јанев.

„...Македонија е примена во ОН со два дополнителни, и со тоа нелегални услови, кои се во политичкиот домен на дипломатското признавање, и не се по својата природа услови за прием. Овој проблем на ООН, треба самитот на ОН, на наша иницијатива да го исправи, со продолжување на нашето членство во ОН под уставното име Република Македонија.

Неодамна, за ова зборував и со високи личности од македонската политика. Ме сослушаа и се согласи со дијагнозата, меѓутоа изразија страв од неуспехот на операцијата во ООН, па да не се брукаме сите како држава најдобро е ништо и да не правиме!“


За целиот напис - клик!

No comments: