Роденден на Александар

На 22 јули, 356 година п.н.е. е роден Александар III Македонски, најславниот крал и војсководач, кој што со својата македонска армија успеал да го освои речиси целиот тогаш познат свет.Споменик на Александар III Македонски во Солун (Егејска Македонија), Грција.

No comments: