Дончо Штипјанчето

На денешен датум во 1867 година е роден македонскиот револуционер Дончо Штипјанчето.

Андон Стојанов (Ерџелија, Светиниколско, 1867 - Ќустендил, Бугарија, 15 април 1931) познат како Доне Тошев или Дончо Штипјанчето бил македонски револуционер, учесник во македонското револуционерно движење, член и деец на Македонската револуционерна организација.

No comments: