Пере Тошев

На денешен ден во 1912 година загинува македонскиот револуционер Пере Тошев.

Петар Наумов Тошев бил македонски револуционер, учесник во македонското револуционерно движење, член и раководител на Македонската револуционерна организација, апостол и совеста на револуционерна Македонија, национален херој.

No comments: