Архангел

Архангел биографија:

„Архангел се основани во февруари 1989. Оригиналната постава е: Ристо Вртев - водечки вокал и автор на музиката и текстовите; Драган Гиновски - гитара; Петар Јанков - бас гитара и Димитар Димовски - тапани. Благодарејќи на претходната репутација на Ристо Вртев (како еден од членовите на култниот Мизар) бендот веднаш привлече големо внимание...“ Повеќе на Lithium record.Архангел - МолкАрхангел - (концерт) Скопје гори (26/05/2000 )Дополнително:

No comments: