Иван Хаџи Николов

На денешен датум во 1861 година е роден македонскиот револуционер Иван Хаџи Николов.

Иван Хаџи Николов (24 декември 1861, Кукуш – 9 јули 1934, Софија) бил македонски револуционер, книжар, трговец и еден од основачите на Македонската револуционерна организација.

No comments: