Википедија на македонски јазик со над 80 000 статии

Бројот на статии на Википедија на македонски јазик конечно надмина 80 000. Честитки за сите вклучени во овој проект. 

За жал ниеден од домашните медиуми не извести за ова, а како што гледам не е споделено ниту на страницата на Википедија на македонски јазик на Фејсбук.


Во моментот бројот на статиите на Википедија на македонски јазик е 80 007, како што може да се види на главната страница, а за потсетување во март оваа година, нивниот број изнесуваше нешто над 76 000 статии.

Види и:

No comments: