Војдан

Би сакал да ви препорачам да ја прочитате колумната „Војдан“, посветена на неодамна промовираниот стрип албум „Војдан“ на авторот Диме Иванов - Димано, еден од доајените на македонскиот стрип.


„Стрипот изобилува со прекрасни кадри, од планински пејсажи, до густите шуми исполнети со многу дивеч, дворците и градовите во тогашна Македонија, се гледа дека многу време е посветено на проучување на времето во кое се одвива дејствието, од оклопите на византијците, нивните штитови, мечеви, копја, лакот и стрелата, обувките и облеката на Македонците. Кадрите со масовните сцени на борба изгледаат прекрасно, едноставно опиваат со својата реалност, со својата живост.“

За повеќе - клик!

No comments: