Лазар Поп-Трајков

На денешен датум (11-12) во 1903 година загинува македонскиот револуционер Лазар Поп-Трајков.

Лазар Поп Трајков бил македонски револуционер, учесник во македонското револуционерно движење, член, раководител и војвода на Македонската револуционерна организација.

No comments: