Александар Велики

На денешен датум, во 356 година пред новата ера, е роден Александар Велики.


Во овој напис ви претставуваме скулптура на славниот македонски крал, изработена од Maxence Fleuret.
Извор на сликите - mfleuret.blogspot.comNo comments: