Христо Батанџиев

На денешен датум во 1813 година умира македонскиот револуционер Христо Батанџиев.

Христо Иванов Батанџиев е македонски револуционер, учесник во македонското револуционерно движење и еден од основачите на Македонската револуционерна организација.

No comments: