МиГ-29

Два документарни филма за прочуениот советски и руски борбен авион МиГ-29.„МиГ-29 (Фулкрум) е советски борбен авион од четвртата генерација, развиен во седумдесетите години на минатиот век како ловец со врвни перформанси. МиГ-29 влегува во употреба во 1983 година“, Wikipedia.
No comments: