Ѓорѓи Сугарев

На денешен датум во 1906 година загинува македонскиот револуционер Ѓорѓи Сугарев.

Ѓорѓи Сугарев (1876 - 23 март 1906) бил македонски револуционер, член и војвода на Битолскиот револуционерен округ на Македонската револуционерна организација.

No comments: