Мето Јовановски во светска реклама???

Пред околу 22 часа порталот Idividi  објави дека легендарниот македонски актер Мето Јовановски се појавил во реклама за Heineken и веднаш потоа македонското истражувачко новинарство стапи на сцена.


Истoво, без да ја проверат информацијата, го објавија уште десетина македонски интернет портали:

И ова не е ништо ново, но трагичното во случајов е што во рекламата не се појавува Мето Јовановски. Доколку убаво се анализира лицето (особено увото) на капетанот во рекламата, за кој што посочените портали тврдат дека е Мето Јовановски, ќе се види дека тоа е сосема друг актер.

И не само лицето, и гласот му е различен, а и акцентот при говорот на српско-хрватски. Уште повеќе и тоа што најдов информација дека за рекламата се ангажирани актери аматери.

Интересна ќе биде реакцијата на посочените портали, откако ќе се обелодени дека не се работи за Мето Јовановски. Истражувачко новинарство rulz.

1 comment:

Anonymous said...

http://www.telegraf.mk/zabava/od-se-po-nesto/110918-meto-jovanovski-za-telegraf-ne-sum-kapetanot-vo-reklamata-za-hejneken