Слики од сламки - Сашо Илоски

Сашо Илоски, роден во 1965 година во Ресен, е македонски ликовен уметник, кој што во последните 20 години создава уметнички дела во техниката интарзија односно природен колаж.


Мотивите на неговиот дела се најразновидни, од икони, преку етно прикази, па се до бродови. 

Покрај сликарството Сашо Илоски се занимава и со карикатури. Неговите карикатури со двајца големи шегобијци, автентични ликови од Ресен, се објавуваат на последната страница во локалниот весник „Преспански Абер“.

Во овој напис, редакцијата на „Македонска Ризница“ со задоволство ви прикажува дел од неговото творештво.

Александар Стеванов

No comments: