Македонија испишана со привремената референца во српски учебник

Иако нашиот северен сосед, Република Србија, официјално ја признава нашата татковина под нејзиното уставно име, во актуелен српски учебник по географија, Република Македонија е испишана не со уставното име, а со привремената референца што може да се види од фотографијата.


Упатувам апел до македонските институции, како и до Македонците во Србија, да реагираат за овој случај.

No comments: