НЛО посети на Македонија во 2010 година

75. Забележан НЛО над Гостивар,
20 февруари 2010 година, Гостивар [82]

Интернет сведоштво за забележан НЛО над Гостивар.

„On 20 of February 2010 at 04:51 am, unidentified flying object was spotted in city of Gostivar. Object was moving West South with very low speed and no sound. The whole spectacular movement was seen almost 5-6 minutes before its disappears behind the mountains.“ [82]„Kako ocevidec mozam da kazam deka objektot osvetlen so bela svetlina na dvata kraja se dvizese mnogu sporo bez zvuk iako jas nastojuvav da otkrijam helihopter chinook ili avion, letase preku Gostivar i dosta nisko“[82]

76. Забележан НЛО над Радовиш,
февруари 2010 година, Радовиш [82]

Интернет сведоштво за забележан НЛО над Радовиш.

„Following the trace to the East till now the strange object was reported in the area of city Radovish.“ [82]

77. НЛО се срушил во Демир Хисар,
ноември 2010 година, Демир Хисар [83]

Известување за паднат НЛО во Демир Хисар. Според написот се работи за неидентификуван летечки објект најверојатно со овоземско потекло (безпилотно летало).

„НЛО падна во Демир Хисар

Од армијата, од НАТО и од УХМР негираат дека било какво нивно летало се наоѓало во воздушниот простор над Демир Хисар или пак дека воопшто имаат таков вид сонда.

Неидентификуван летечки предмет, најверојатно сонда што била опремена со камера и други уреди доцна синоќа падна во приватен магацин од Демир Хисар.

Од МВР се уште немаат информација за леталото, иако, како што дознаваме локалната полиција ги запленила остатоците од леталото.

Од армијата, од НАТО и од УХМР негираат дека било какво нивно летало се наоѓало во воздушниот простор над Демир Хисар или пак дека воопшто имаат таков вид сонда.  26.11.2010, 12:00 “ [83]

[83] НЛО падна во Демир Хисар, Канал 5, 26/11/2010

No comments: