НЛО посети на Македонија во 2009 година

71. Снимен НЛО над Струга,
април (или порано) 2009 година, Струга[74]

Фотографија направена во Струга, на која што се тврди дека се гледа НЛО.


Можно е да се работи не за НЛО, туку за птица.

72. Снимен НЛО над Прилеп,
април 2009 година, Прилеп[75][76][77][78]

Фотографија направена во Прилеп, на која што се тврди дека се гледа НЛО.


"I was visiting my family in Macedonia and after taking some picture of the town and the mountains i went home to look over my photos and discovered this what I believe is a UFO.Sense the mountains are filled with urainium mines I believe that could have possibly attracted this."[75][76][77][78]

73. Снимен „НЛО“ над Охрид,
21 oктомври 2009 година, Охрид [79]

Видео на на кој што се гледа летечки објект.


Еден од коментарите под видеото гласи:
 
„ova e malo bezpilotno letalo sto go koristi vojskata ili nekoi luge za hobi hahaha i vo skopje go pustaat ova i jas se zbuniv se javiv kaj poznanici vo arm mi kazaa deka bilo test poradi prethodna neispravnos“ [79]

Со што леталото престанува да биде неидентификувано.

Сличен летечки објект имаат забележано и граѓаните на Неготино.[80]

„Вчера во 15 часот и 23 минути граѓаните на Неготино забележале неиндетификуван летачки објект. Нашите верни читатели од Неготино веднаш ни испратија фотографија која ексклузивно можете да ја погледнете на повеќе...“ [80]

74. Забележан НЛО,
10 декември 2009 година[81]

Видео на коа што од авторот се тврди е видливо НЛО, прикачено на Јутуб од Соња Михајловска.Најверојатно се работи, не за НЛО, туку за улична светилка.

Еден од коментарите под видеото гласи:

„Sijalica e i vie samo mrdate so kamerata a toa si sedi isto.“

[74] UFO MACEDONIA, Panoramio (porter23), 11/04/2009
[75] UFO Over Prilep, 27/09/2009
[79] Летечки објект над Охрид, Youtube (Ohrid News), 21/10/2009
[81] UFO in MACEDONIA, Youtube (Sonja Mihajlovska), 10/12/2009

No comments: