НЛО посети на Македонија во 2008 година

67. Забележан НЛО,
јануари 2008 година, Волково [69]

Анонимно интернет сведоштво за забележан НЛО над Волково.

„sinoka okolu eden i trieset vo volkovo mnogu duvase veter i se slusna nekoj silen zvuk nemozam da vi go opisam zasto predhodno takvo nesto neam slusnato i jas stanav i izlegov nadvor i so kevidam site komsii ilegle i gledaa vo toa avion ne bese tuku bese nesto golemo kako tanjir i mnogu svetese silno taka da ne se gledase sto e i se dvizese mnogu brzo kako da preleta nad nas ako znaete nekoj od volkovo prasajte pa izvestete ma i jas sakam da znam so e ama na vesti nisto ne kazaa “[69]

68. Рефлексија претставена како НЛО,
мај 2008 година, Кавадарци [70]

Снимка направена (поточно прикачена на Youtube) од Stojance Sakaliev, на наводно НЛО над Македонија. Најверојатна се работи не за НЛО, а за рефлексија од прозорец (стакло) на светлина од светилка (лустер), лажно претставена како НЛО.Еден од коментарите под видеото гласи:

„Не ли гледаш дека тоа е лустер,и се одбива од прозорот!“[70]

Уште еден пример за рефлексија на светилки претставени како НЛО [70.1]69. Светлечки сигнал претставен како НЛО,
ноември 2008 година, Скопје [71]

Најверојатно светлечки сигнал (рефлектор) претставен како НЛО над Скопје.

Еден од коментарите под видеото гласи:

„od holidej in svetloto e ovoa...“ [71]Да забележам нешто слично ми се има случено и мене пред околу 6 години. Со, во тоа време, мојата девојка седевме на клупа во парк, кога случајно погледнав кон небото и забележав невообичаена светлина. Во прво време поради гранките од високите дрва кои го покриваа небото и двајцата не помисливме дека се работи за некој феномен. Потоа кога малку покритично пристапивме на настанот увидовме дека за феноменот е виновен рефлекторот од блиската дискотека.

70. Забележан орб до месечината,
декември 2008 година, Скопје [72][73]

Интернет сведоштво за виден НЛО (орб) над Скопје.


"It was about 20:00 and i wanted to watch the moon with my telescope i noticed a white orb next to the moon I thought it was Venus but it was bigger.I knew something is not right about it and than after several minutes it started fading and it was gone only black sky on the place where it was standing.I noticed the same thing 3 days after that again near the moon and it just faded again I never saw it again.i felt really interested about it i was just watching it and forgot to picture it and i am feeling sad now because i did not took a picture of it."[72][73]

[69] Вонземјани, НЛО... (696), Кајгана (super), 28/01/2008
[70] UFO in Macedonia, Youtube (Stojance Sakaliev), 24/05/2008
[70.1] UFO site in SKOPJE, Macedonia, captured with my phone, Dailymotion, 20/12/2009
[71] UFO Skopje 12.11.2008, Youtube, 11/12/2008
[72] UFO Report ID:85301
[73] mufoncms.com

No comments: