Internet Macedonian за најдобар блог

Зошто Internet Macedonian заслужува награда за „најдобар блог“ во проектот „Сајт на годината“: 

  • Затоа што Internet Macedonian постои цели 5 години (од ноември 2008).
  • Затоа што написи посветени на Internet Macedonian се објавени во медиуми како „Нова Македонија“ и „Македонска Нација“.
  • Затоа што од основањето на блогот па до денес, на него се објавени околу 1170 написи.
  • Затоа што во оваа 2013 година (до сега) на него се објавени околу 320 написи или во просек по 29 написи на месец (за 11-те месеци до сега).
  • Затоа што моменталната статистика за блогот според Sitemeter е во просек 104 уникатни посетители (visits) на ден.

No comments: