„Македонија никогаш нема да го смени името“

 Цитат на неделата:

[17:20] „Македонија никогаш нема да го смени името. Тоа е факт! ... Тој што прв ќе стави потпис може само да му летне главата нему и на неговата фамилија и тие што тоа го прифаќаат. И никогаш нема оваа држава да го смени името, тоа е повеќе од сигурно. Секој може спокојно да спие!“, Тодор Петров, претседател на СМК


„24 Анализа“, Телевизија 24 Вести, 26.11.2013, водител Билјана Арсовска
 
„Како се воделе разговорите за разликите околу името во првите години по осамостојувањето“

Гости:  Тодор Петров- претседател на Светскиот Македонски Конгрес, Александар Флоровски, поранешен пратеник на ВМРО ДПМНЕ

No comments: