Бугарски пасоши

Официјална статистика за бугарски пасоши извадени од Македонци, презентирана според бројките на ЕУРОСТАТ:

2002 - 1,369
2003 - 1,735
2004 - 2,302
2005 - 2,444
2006 - 2,933
2007 - 3,247
2008 - 3,637
2009 - 427
2010 - 439
2011 - 272

Или вкупно за една деценија 18 805 македонски државјани извадиле бугарски пасоши.

Македонија има 2,062,294 жители, односно 0,91% од македонските државјани поседуваат бугарски пасош.

Уште поинтересно е тоа што бројките очигледно паѓаат по 2008 година, како резултат на безвизниот режим со ЕУ.

ОД КАДЕ Е ЦЕЛАТА ОВАА ПАРАНОЈА СО БУГАРСКИТЕ ПАСОШИ?!?

No comments: