Заев некогаш и сега

Некогаш:

Заев: „Мора да свиткаме кичма за името“

„Македонија мора да направи отстапка во делот на меѓународната употреба на името, имајќи ја предвид тешката економска состојба во државата, како и извесното заострување на изолацијата однадвор, а особено од страна на Грција и нејзините поддржувачи.“ [1]

Сега:

Заев: Ќе ја добијат Струмица на разгледница

„Во Струмица живеат луѓе кои зборуваат македонски јазик, кои пеат македонски песни, играат македонски ора, учат, пишуваат, читаат и размислуваат на македонски и стојат простум кога се интонира македонската химна. Оние кои бараат да биде Струмица дел од Бугарија, нека остават точна адреса затоа што можат да ја добијат Струмица само на разгледница ... а на разгледницата ќе пишува Поздрав од МАКЕДОНИЈА.“ [2]

За разлика од порано, овој новиот Заев некако почнува и да ми се допаѓа.

А на членовите на Атака еве им разгледници од Струмица:
No comments: