Сајт на годината - 2013

Од денес, 26 ноември 2013 година, започнува гласањето за избор на најдобар македонски веб сајт за 2013 година. Гласањето ќе трае до 5 декември 2013 година, а во него ќе може да учествувате и вие преку кликање на оваа врска.Целта на проектот „Сајт на годината“ е да го „популаризира македонскиот веб простор преку афирмација на најквалитетните, највпечатливите и најиновативните сајтови.“

Во категоријата „Најдобар блог“ номиниран е и блогот на кој што моментално сте - Internet Macedonian. Доколку можеби ви се допаѓа би сакал да ве замолам да гласате за него. Доколку не ви се допаѓа имате голем избор од други блогови.

Целосната листа на номинирани сајтови во категоријата „Најдобар блог“ е следнава:

    Мој Тренер - http://mojtrener.mk
    #OHRIDSKI -ON - http://wallofepic.tumblr.com
    Alexandra - alexandrainwonderland1.wordpress.com
    Arsim Jonuzi - http://www.ajoni.net
    Astrology and Horoscope - http://asvedic.com
    Avgantura - http://avganturamk.wordpress.com
    blog - http://www.blog.mk
    blogirame - http://www.blogirame.mk
    Crapwerk - http://crapwerk.blogspot.com
    efakt - http://www.efakt.com.mk
    Internet Macedonian - http://i-macedonian.blogspot.com
    karas4training - http://karas4training.com
    Komunikacii - http://komunikacii.net
    Kulinar.mk - http://kulinar.mk
    MAKNBA - http://maknba.net/blog
    Mariovo - http://www.mariovo.mk
    Martina22acm's Blog - http://martina22acm.wordpress.com
    Our Cooking Blog - nesoandboecookingblog.wordpress.com
    Portal za Makedonski rakotvorbi - http://www.rakotvorbi.mk
    SitnoSeckano - http://www.sitnoseckano.com
    SKOPJE CASUAL - http://skopjecasual.mk
    Some Like It Raw - http://www.somelikeitraw.mk
    The Corner - http://publisher-thecorner.blogspot.com
    trata dimenzija - http://www.tretadimenzija.blogspot.com
    Аеродромски сон - http://aerodromskison.blogspot.com
    Астростопер - http://astrostoper.blog.mk
    Атараксија - http://ataraxia.blog.mk
    Аутејк - http://outtake.blog.mk
    Баба ми Трајанка - http://babamitrajanka.blogspot.com
    Дувло - http://duvlo.mk
    И ја иам блог - http://i999y.blogspot.com
    ИТ Зона - http://www.itzona.mk
    КАКТУСАРНИЦА - http://kaktusarnica.blog.mk
    Кокошарник - http://jovanatozija.blogspot.com
    Кригла Пиво - http://kriglapivo.com
    Ликовна уметност - http://likovna-umetnost.blogspot.com
    Македонска GNU/Linux планета - planet.softver.org.mk
    МАКЕДОНСКИ МИСТЕРИИ - http://misterijamk.blogspot.com
    Маркетинг365 - http://marketing365.mk
    Мои рецепти - http://moirecepti.mk/
    ПРАВДИКО - http://www.pravdiko.com
    Сѐ за храна - http://sezahrana.tumblr.com
    Техничко образование - http://toveles.blogspot.com
    Часови по готвење - http://chasovipogotvenje.mk

Во оваа категорија има вкупно 44 номинирани сајтови, од кои што повеќето се блогови, но има и такви за кои што не би можело да се каже оти се. Еден таков пример е „Portal za Makedonski rakotvorbi“ (портал, блог или нешто трето?)

No comments: